Brikkon

Ken je dat? Je kinderen zijn dol op Lego en hebben meer dan genoeg blokjes om er iets moois mee te bouwen maar ze hebben even geen inspiratie meer. Natuurlijk kun je dan de voorbeelden uit de boekjes of van internet nabouwen. Maar soms is het gewoon leuk om iets nieuws toe te voegen. Een soort goede basis waarmee ze weer verder kunnen. Dat bestaat dus sinds een paar jaar en het heet BRIKKON.

Een paar houten onderdelen die je zo in elkaar schuift en waarmee je kinderen weer uren voor uit kunnen. Doordat de bovenkant van de ‘doorbouwplaat’ een soort pinnetjes heeft kun je er met alle soorten bouwstenen op bouwen. Er zijn verschillende modellen waarvan ik er hier 2 laat zien. Een stoer kasteel en een grappige boomhut die je steeds weer opnieuw op je eigen manier kunt bouwen. Super handig en het werkt makkelijk en snel. Ook fijn voor jonge kinderen of kinderen die graag snel resultaat willen zien. Of kinderen die wat moeite hebben met bewegen of hun ruimtelijk inzicht. Doordat het begin er al is kunnen ze al hun energie en fantasie gebruiken om het helemaal naar hun zin af te bouwen. En daarna er lekker mee te spelen. Met spannende verhalen over dappere ridders, stoere jonkvrouwen en/of boomklimmende boeven. Doordat de bouwplaat gemaakt is van hout kun je er ook met potlood op tekenen en je bouwwerk zo nog meer ‘eigen’ maken. Bij het kasteel zit zelfs een echte mini katapult waarmee je ‘al Lego blokje schietend’ je kasteel kunt veroveren. Hij schiet soms wel 2 meter ver! Is jouw kind even ‘uitgespeeld’ met zijn huidige collectie? Dan vinden jullie hier misschien weer nieuwe inspiratie.

Er zijn inmiddels meerdere sets te koop. Naast het kasteel en de boomhut zijn er ook een ruimteschip, een ninjatempel, een huis, een brug, een vogel en zelfs een complete stad te koop. En; ze zijn er nu voor het gebruik met DUPLO stenen; Brikkon Junior. Eindelijk een goede basis voor je peuter om een huis of vliegtuig te bouwen of het DUPLO blokje te transformeren tot Nijntje.

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Mocht jij of je bedrijf wel interesse hebben in een op maat geschreven artikel over een onderwerp (gerelateerd aan bijvoorbeeld: gezond bewegen, zwangerschap, bevalling, baby’s, kinderen, motorische en sensorische ontwikkeling) dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie.

1 thought on “Brikkon

  1. Pingback: Meer dan 40 cadeautips die de motorische ontwikkeling stimuleren | Cesarwerkendam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *