Over mij

Dit is de website van Marieke la Verge, eigenaar van praktijk oefentherapie Cesar De Doktershoek in Werkendam. 

Ik ben in 2000 afgestudeerd aan de de HBO opleiding Oefentherapie Cesar in Utrecht. Na bijna 2 jaar korte en langere waarnemingen door het hele land én parttime in loondienst gewerkt te hebben heb ik in 2002 de helft van de praktijk, toen nog aan de Boterstraat, overgenomen en ging ik samenwerken met Martine Kusen. In 2003 rondde ik de Post HBO Kinderoefentherapie af en een jaar later startte ik met de deeltijd HBO opleiding leraar in het basisonderwijs (kortweg P.A.B.O.) om nog meer te leren over kinderen w.b. pedagogiek en didactiek. Deze rondde ik in 2006 af waarna ik wat korte invalklussen voor de klas er bij deed. In 2010 volgde ik de cursus Sensorische informatieverwerking voor kinderoefentherapeuten, kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten. 

In 2007 verhuisde de praktijk van de Boterstraat naar het Medisch Dienstencentrum De Doktershoek. In 2017 kwam er door de verhuizing van Univé/Verhagen naar de Hoogstraat ruimte vrij in het gebouw en heb ik besloten om vanwege de grote drukte in de praktijk vanaf 5 maart 2018 een eigen ruimte te gaan huren om meer kinderen en volwassenen te kunnen begeleiden.

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen en kinderen met klachten aan bijv. rug, bekken, nek en/of schouders. Deze klachten komen veelal voort uit een ongunstige manier van bewegen en er wordt tijdens de behandeling actief gewerkt aan het verbeteren daarvan.

Daarnaast ben ik kinderoefentherapeut, kinderslaapoefentherapeut en gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking (ook wel prikkelverwerking genoemd). Met veel plezier en enthousiasme ondersteun ik kinderen in hun motorische en sensorische ontwikkeling door met ze te spelen/bewegen en hun ouders en leerkrachten adviezen op maat te geven m.b.t. bewegen, spelen, slapen, zindelijkheid, eten etc. 

Privé
Ik ben getrouwd en trotse moeder van 3 zoons (2006, 2008, 2010). Ik hou van bewegen in de buitenlucht (wandelen, fietsen, skeeleren, schaatsen) en ben gek ben op vakantie gaan naar nieuwe plaatsen om steeds weer andere avonturen te beleven. Daarnaast hou ik van schrijven en dat doe ik op mijn blog en op verzoek ook voor anderen (bijv. speelideeën, informatiefolders).

In september 2020 is mijn nieuwste idee op de markt gekomen. Beweegwereld:  In de dagelijkse praktijk miste ik een praktische oplossing voor het online communiceren met ouders en een moderne manier om kinderen met plezier thuis te laten oefenen. Dus besloot ik, na jaren schriften en mapjes gevuld te hebben, zelf Beweegwereld te gaan ontwikkelen. Voor meer informatie: www.beweegwereld.nl

 

Klik hier om direct een afspraak te maken met Marieke