Over mij

Dit is de website van Marieke la Verge, van maart 2002 tot en met augustus 2023 eigenaar van praktijk oefentherapie Cesar De Doktershoek in Werkendam.

Diploma’s en specialisaties:

2000 HBO opleiding Oefentherapie Cesar
2003 Post-HBO kinderoefentherapie
2006 HBO leraar basisonderwijs
2010 specialisatie sensorische informatieverwerking
2019 specialisatie kinderslaapoefentherapie

Met veel plezier en enthousiasme ondersteun ik kinderen in hun motorische en sensorische ontwikkeling door met ze te spelen/bewegen en hun ouders en leerkrachten adviezen op maat te geven m.b.t. bewegen, spelen, slapen, zindelijkheid, eten etc.

Sinds maart 2023 werk ik tevens als Docent Nederlands op het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem.

In september 2020 is mijn nieuwste idee op de markt gekomen. Beweegwereld:  In de dagelijkse praktijk miste ik een praktische oplossing voor het online communiceren met ouders en een moderne manier om kinderen met plezier thuis te laten oefenen. Dus besloot ik, na jaren schriften en mapjes gevuld te hebben, zelf Beweegwereld te gaan ontwikkelen. Beweegwereld is hét online portaal voor therapeuten die efficiënter en doelgerichter willen werken. Dit door het stimuleren van hun cliënten om thuis te oefenen en geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven met meer dan 1600 oefeningen, 1700 werkbladen en beweegdiploma’s. Voor meer informatie over het online portaal: www.beweegwereld.nl

Inmiddels zijn er ook 3 fysieke producten ontwikkeld om spelend en bewegend te leren met de Beweegschrijfmat, de Regenboogmat en de Cijfermat.

In januari 2023 heb ik samen met Esther van Praktijk Groot & Klei La Opvoedtheater opgericht. Een laagdrempelige en vooral gezellige manier om onze jarenlange ervaring, kennis en tips te delen. La Opvoedtheater; daar heb je gewoon écht wat aan: omdat rust & een beetje vrolijkheid zo fijn zijn in je gezin. Een heerlijke avond uit en vol tips naar huis!

Afscheidsbrief

Vanaf 1 september 2023 is mijn praktijk overgenomen door Samantha Damen van Motoriek in beweging. Collega Charlotte Donga zal het grootste gedeelte van de behandelingen overnemen.

Hierdoor kun je op het vertrouwde adres in de Doktershoek terecht voor onderzoek, advies en behandeling bij vragen omtrent de motorische en sensorische ontwikkeling en slaapproblemen van kinderen. En uiteraard ook voor vragen m.b.t. tot houding en beweging bij kinderen en volwassenen.

Het delen van mijn avonturen, kennis en tips zal ik via dit account blijven doen. Ook via het door mij ontwikkelde online portaal Beweegwereld blijf ik betrokken bij het prachtige vak en kinderen/ouders stimuleren om te leven in een wereld vol beweging.

Daarnaast sta ik met veel plezier voor de klas als docent Nederlands op Gilde Vakcollege Techniek en ben ik weer aan het studeren.

Ik laat een prachtige praktijk in goede handen achter en ben trots op alles dat ik de afgelopen 21 jaar heb opgebouwd.

Ik wens Samantha en Charlotte heel veel succes en werkplezier!

Tot slot, wil ik jullie bedanken voor het jarenlange vertrouwen en plezier waarmee ik heb kunnen werken. Dat maakte dat Werkendam en omgeving voelde als ’thuiskomen’ en een wandeling naar de Albert Heijn of ‘straat’ altijd leidde tot gezellige ontmoetingen en enthousiaste begroetingen! Ik heb meer dan 1000 reacties gekregen op het nieuws dat ik ging stoppen en dat was heel bijzonder en hartverwarmend!

Vriendelijke groet,

Marieke la Verge