Over mij

Dit is de website van Marieke la Verge, van maart 2002 tot en met augustus 2023 eigenaar van praktijk oefentherapie Cesar De Doktershoek in Werkendam.
Vanaf 1 september werk ik vanuit dezelfde ruimte voor Motoriek in Beweging, locatie De Doktershoek in Werkendam.

Diploma’s en specialisaties:

2000 HBO opleiding Oefentherapie Cesar
2003 Post-HBO kinderoefentherapie
2006 HBO leraar basisonderwijs
2010 specialisatie sensorische informatieverwerking
2019 specialisatie kinderslaapoefentherapie

Met veel plezier en enthousiasme ondersteun ik kinderen in hun motorische en sensorische ontwikkeling door met ze te spelen/bewegen en hun ouders en leerkrachten adviezen op maat te geven m.b.t. bewegen, spelen, slapen, zindelijkheid, eten etc.

In september 2020 is mijn nieuwste idee op de markt gekomen. Beweegwereld:  In de dagelijkse praktijk miste ik een praktische oplossing voor het online communiceren met ouders en een moderne manier om kinderen met plezier thuis te laten oefenen. Dus besloot ik, na jaren schriften en mapjes gevuld te hebben, zelf Beweegwereld te gaan ontwikkelen. Beweegwereld is hét online portaal voor therapeuten die efficiënter en doelgerichter willen werken. Dit door het stimuleren van hun cliënten om thuis te oefenen en geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven met meer dan 1450 oefeningen, 1250 werkbladen en beweegdiploma’s. Voor meer informatie over het online portaal: www.beweegwereld.nl

Inmiddels zijn er ook 3 fysieke producten ontwikkeld om spelend en bewegend te leren met de Beweegschrijfmat en de Regenboogmat en de Cijfermat.

In januari 2023 heb ik samen met Esther van Praktijk Groot & Klei La Opvoedtheater opgericht. Een laagdrempelige en vooral gezellige manier om onze jarenlange ervaring, kennis en tips te delen. La Opvoedtheater; daar heb je gewoon écht wat aan: omdat rust & een beetje vrolijkheid zo fijn zijn in je gezin. Een heerlijke avond uit en vol tips naar huis!

Sinds maart 2023 werk ik tevens als Docent Nederlands op het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem.

Privé
Ik ben getrouwd en trotse moeder van 3 zoons (2006, 2008, 2010). Ik hou van bewegen in de buitenlucht (wandelen, fietsen, skeeleren, schaatsen) en ben gek ben op vakantie gaan naar nieuwe plaatsen om steeds weer andere avonturen te beleven. Daarnaast hou ik van schrijven en dat doe ik op mijn blogs en op verzoek ook voor anderen (bijv. speelideeën, informatiefolders).