15 dingen die je alleen bij een goede zwangerschapscursus leert

Naast het bekende ‘puffen’ waar de meeste mensen een cursus ter voorbereiding op de bevalling van kennen is er natuurlijk veel meer wat je daar kunt leren. Lees hier welke dingen je alleen leert bij een goede zwangerschapscursus en waar je echt iets aan hebt!

 1. Hoe je voorkomt dat je gaat waggelen.
 2. Wat je zelf kunt doen tegen zwangerschapskwaaltjes als kuitkramp, heel vaak moeten plassen, gezwollen enkels en pijn in je stuitje.
 3. Hoe een bevalling kan beginnen; zodat je niet 6x de verloskundige laat komen terwijl er nog niets aan de hand is (al zeggen ze vaak zelf dat ze dat niets uitmaakt) maar ook niet te laat belt waardoor de a.s. papa eigenhandig jullie baby mag ‘opvangen’.
 4. Wat je kunt doen om de pijn (ja sorry) van de weeën op te vangen en deze kracht juist te gebruiken.
 5. Wat een weeën-dans is en waarom je die zou willen doen.
 6. Hoe je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling en waarom goede massagetechnieken daarbij onmisbaar zijn.
 7. Hoe je weet wanneer het moment daar is dat je moet persen.
 8. Wat de functie is van ‘dom’ kijken tijdens het persen en hoe je dat het beste doet 😉 .
 9. Dat je kindje al tijdens de bevalling verstoppertje speelt met zijn of haar papa.
 10. Wat je kunt doen op het moment dat je denkt dat je in brand staat ‘down-under’ en waarom dat überhaupt nodig is.
 11. Waarom een bevalling een geweldige ervaring is.
 12. Op welke manieren je een voedingskussen allemaal kunt gebruiken.
 13. Waar de inhoud van het kraampakket van je zorgverzekering allemaal precies voor nodig is (juist als je in eerste instantie geschrokken bent van de inhoud).
 14. Welke dingen je kunt verwachten in de kraamweek als je dacht dat je alles al achter de rug had.
 15. Dat je het ECHT kunt ook al komt er een moment waarop je denkt van niet.

Ben je zwanger en zoek je nog een privécursus waar je dit én nog veel meer leert in 1 avond waardoor je vol vertrouwen de bevalling tegemoet kan gaan? Voor meer informatie klik hier. Of meld je direct aan via de aanmeldknop en vermeld daarin je uitgerekende datum.

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Mocht jij of je bedrijf wel interesse hebben in een op maat geschreven artikel over een onderwerp (gerelateerd aan bijvoorbeeld: gezond bewegen, zwangerschap, bevalling, baby’s, kinderen, motorische en sensorische ontwikkeling) dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *