Zo vouw je een springende kikker!

Vouwen is een geweldige oefening voor de samenwerking van de handen, de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Leer nu hoe je een kikker kunt vouwen met slechts 1 vouwblaadje die je echt kunt laten springen.

Stap 1:

Vouw een recht kruis (van onder naar boven en weer open, blaadje draaien zodat de streep naar je buik wijst en nog een keer van onder naar boven).

Stap 2:

Draai het blaadje om van links naar rechts. Vouw een schuin kruis (van linksonder naar rechtsboven en weer open, daarna van rechtsonder naar links boven en weer open).

Stap 3:

Vouw het midden van de linker- en de rechter zijde naar elkaar toe en naar onderen. Het papier zal vanzelf langs de schuine vouwlijnen (de diagonalen) in elkaar vouwen. Duw het papier vervolgens plat.

Stap 4:

Pak van de linkerpunt alleen de bovenste laag en vouw deze tegen de middellijn. Daarna hetzelfde met de bovenste laag van de rechterpunt.

Stap 5:

Vouw de net gevouwen punt aan de linkerkant dubbel en daarna ook met rechts.

Stap 6:

Draai het blaadje om van links naar rechts.

Stap 7:

Pak de linker punt en vouw deze omhoog met de onderkant tegen de middellijn aan. Daarna hetzelfde met rechts.

Stap 8:

Vouw de 2 buitenste punten van de driehoeken naar binnen tot de middellijn.

Stap 9:

Vouw de voorpootjes van de kikker door de bovenste punten over de net gevouwen driehoekjes heen te vouwen.

Stap 10:

Pak de kikker bij de achterpoten op en vouw hem door de midden. Vouw daarna een klein stukje dubbel en dan weer terug zodat er een ‘veer’ ontstaat (3 lagen op elkaar).

Stap 11:

Zet de kikker op alle vier zijn poten en druk met de wijsvinger zachtjes op zijn kontje. Na even oefenen zal de kikker de mooiste sprongen kunnen maken! Tip: gebruik wat stevigere vouwblaadjes voor een beter springende kikker.

Heel veel plezier en succes!

Mocht het niet lukken of heb je vragen of aanvullingen? Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *